Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
kroimy piers z kurczaka na pol i potem kazda pojedyncza na dwa kotlety ja wole tak robic niz rozbijac wychodza wtedy z jednej piersi podwojnej 4ry kotlety panierujemy w jajku i bulce i smazymy
po usmezeniu wszytskich czterech kotletow przekladamy je do naczynia zaroodpornego
polewamy rozlozone pojedynczo piersi sosem do makaronu paprykowym przykrywamy serem zoltym i pieczemy az sos sie zagrzeje i serek ladnie roztopi
rada jak tylko zalejemy sosem i przykryjemy serem od razu piec piers moze byc zimna usmazona wczesniej ale nie moze lezec dlugo w sosie bo bardzo namoknie i nie bedzie taka dobra smacznego!!!!aha najlepiej smakuja do tego ziemniaczki i super salata ale tak naprawde to powinno to lezec na pieknym makaronie:) i tak i tak to lubie
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pralinka 27 października 2009Zgłoś do usunięcia
to taki polski przepis na parmezan chicken:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 października 2009Zgłoś do usunięcia
Zastanawiam się, co włoskiego może być w panierowanym kotlecie z gotowym sosem ze słoika i ziemniakami... ale nic nie przychodzi mi do głowy :P0 Kto głosował? | Odpowiedz