Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie,smaczne,proste i efektowne
Na wstępie wstawiamy wodę na ryż,jak się zagotuje wkładamy torebkę ryżu i gotujemy 5 minut.Po ugotowaniu przekładamy na talerzyk i zostawiamy.
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę,czosnek ścieramy na małych oczkach lub wyciskamy (jak komu wygodniej).Rozgrzewamy na patelni olej i szklimy cebulę z czosnkiem.
Filet z piersi dokładnie myjemy i kroimy na małe kostki.Następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka.W garnku lub na głębokiej,dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na to mięso.Przykrywamy i dusimy aż mięso będzie kruche.Dodajemy nastepnie czosnek z cebulą i dobrze mieszamy.Chwilę dusimy.
Warzywa myjemy i kroimy w paseczki a kukurydzę i fasolę odcedzamy.Po pokrojeniu,wszystkie skladniki wrzucamy do naczynia,dokładnie mieszamy z mięsem i dusimy 15 min.Gdy warzywa są prawie miękkie,wrzucamy wcześniej ugotowany ryż,przyprawiamy bazylią,oregano,majerankiem,przykrywamy i dusimy jeszcze okolo 15 min.Naczynie musi być cały czas przykryte a płomien nie za duży.Warzywa powinny puścić soki,ale mozna dodać troszkę wody,aby potrawa nie przywarła do dna.Gdy wszystko jest miękkie znaczy ,że potrawa jest gotowa do spożycia ;o).Smacznego....Poprawiam nazwę pod wpływem komentarzy.
Mój mąż jestem fanem kebaba. Mógłby go jeść na okrągło. Poniżej przepis na ta...
Odsłon: 10262
OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i...
Odsłon: 3182
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17204
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17204
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Składniki
Na wstępie wstawiamy wodę na ryż,jak się zagotuje wkładamy torebkę ryżu i gotujemy 5 minut.Po ugotowaniu przekładamy na talerzyk i zostawiamy.
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę,czosnek ścieramy na małych oczkach lub wyciskamy (jak komu wygodniej).Rozgrzewamy na patelni olej i szklimy cebulę z czosnkiem.
Filet z piersi dokładnie myjemy i kroimy na małe kostki.Następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka.W garnku lub na głębokiej,dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na to mięso.Przykrywamy i dusimy aż mięso będzie kruche.Dodajemy nastepnie czosnek z cebulą i dobrze mieszamy.Chwilę dusimy.
Warzywa myjemy i kroimy w paseczki a kukurydzę i fasolę odcedzamy.Po pokrojeniu,wszystkie skladniki wrzucamy do naczynia,dokładnie mieszamy z mięsem i dusimy 15 min.Gdy warzywa są prawie miękkie,wrzucamy wcześniej ugotowany ryż,przyprawiamy bazylią,oregano,majerankiem,przykrywamy i dusimy jeszcze okolo 15 min.Naczynie musi być cały czas przykryte a płomien nie za duży.Warzywa powinny puścić soki,ale mozna dodać troszkę wody,aby potrawa nie przywarła do dna.Gdy wszystko jest miękkie znaczy ,że potrawa jest gotowa do spożycia ;o).Smacznego....Poprawiam nazwę pod wpływem komentarzy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 36
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 41