Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie,smaczne,proste i efektowne
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 802
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2595
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13314
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2618
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 802
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2595
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13314
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2618
Składniki
Na wstępie wstawiamy wodę na ryż,jak się zagotuje wkładamy torebkę ryżu i gotujemy 5 minut.Po ugotowaniu przekładamy na talerzyk i zostawiamy.
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę,czosnek ścieramy na małych oczkach lub wyciskamy (jak komu wygodniej).Rozgrzewamy na patelni olej i szklimy cebulę z czosnkiem.
Filet z piersi dokładnie myjemy i kroimy na małe kostki.Następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka.W garnku lub na głębokiej,dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na to mięso.Przykrywamy i dusimy aż mięso będzie kruche.Dodajemy nastepnie czosnek z cebulą i dobrze mieszamy.Chwilę dusimy.
Warzywa myjemy i kroimy w paseczki a kukurydzę i fasolę odcedzamy.Po pokrojeniu,wszystkie skladniki wrzucamy do naczynia,dokładnie mieszamy z mięsem i dusimy 15 min.Gdy warzywa są prawie miękkie,wrzucamy wcześniej ugotowany ryż,przyprawiamy bazylią,oregano,majerankiem,przykrywamy i dusimy jeszcze okolo 15 min.Naczynie musi być cały czas przykryte a płomien nie za duży.Warzywa powinny puścić soki,ale mozna dodać troszkę wody,aby potrawa nie przywarła do dna.Gdy wszystko jest miękkie znaczy ,że potrawa jest gotowa do spożycia ;o).Smacznego....Poprawiam nazwę pod wpływem komentarzy.