Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 642
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1677
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14550
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 642
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1677
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14550
Składniki
Udka umyć , natrzeć przyprawą i odstawić na 1/2 godziny .Naczynie żaro odporne wysmarować olejem ,na dno włożyć opłukana kapustę kiszoną wymieszaną z podsmażoną cebulką ,na kapuście ułożyć przyprawione udka ,skropić lekko olejem .Włożyć do zimnego piekarnika ,włączyć piekarnik i zapiekać 1 i 1/2 godziny .Nie dodawać za dużo przypraw a szczególnie soli.
Podawać gorące mięso z kapustą i ziemniakami na obiad lub z pieczywem na kolację .