Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak nadziewany orzechami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 171
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 171
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj farsz: Rozgrzej na patelni oliwę, podsmaż na niej cebulę. Dodaj orzechy, bułkę, natkę, tymianek i skórkę z owoców.
Wymieszaj i od razu zdejmij z ognia, by farsz ostygł. Na koniec dodaj roztrzepane jajko, wymieszaj i przypraw farsz do smaku. Umyj kurczaka i napełnij farszem. Zaszyj lub zepnij wykałaczkami.
Wierzch kurczaka obłóż plasterkami szynki, układając je w poprzek, jeden obok drugiego.
Pokrój cytrusy, wyłóż nimi dno formy do pieczenia. Ułóż na owocach kurczaka i połówki główki czosnku.
Wstaw mięso do piekarnika. Piecz ok. 60 minut, skrapiając kurczaka kilkakrotnie oliwą i sosem, który wycieknie z cytrusów. Po wyjęciu z piekarnika usuń nici (lub wykałaczki) z mięsa i podziel je na porcje.Źródło: Olivia