Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak nadziewany orzechami"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2731
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2731
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj farsz: Rozgrzej na patelni oliwę, podsmaż na niej cebulę. Dodaj orzechy, bułkę, natkę, tymianek i skórkę z owoców.
Wymieszaj i od razu zdejmij z ognia, by farsz ostygł. Na koniec dodaj roztrzepane jajko, wymieszaj i przypraw farsz do smaku. Umyj kurczaka i napełnij farszem. Zaszyj lub zepnij wykałaczkami.
Wierzch kurczaka obłóż plasterkami szynki, układając je w poprzek, jeden obok drugiego.
Pokrój cytrusy, wyłóż nimi dno formy do pieczenia. Ułóż na owocach kurczaka i połówki główki czosnku.
Wstaw mięso do piekarnika. Piecz ok. 60 minut, skrapiając kurczaka kilkakrotnie oliwą i sosem, który wycieknie z cytrusów. Po wyjęciu z piekarnika usuń nici (lub wykałaczki) z mięsa i podziel je na porcje.Źródło: Olivia