Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22723
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5048
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22723
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5048
Składniki
Kurczak po polsku Magdy Gessler - składniki: Kurczak po polsku - sposób przygotowania: Kurczaka umyć. Natrzeć wnętrze kurczaka solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem, czosnkiem. Podobnie zrobić z wierzchu. Odstawić do lodówki. Utrzeć masło na puszystą masę. Dodać żółtko, ucierać. Białko ubić na pianę i powoli dodawać do masy maślanej. Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć, rozgnieść i dodać do masła, znów delikatnie mieszać. Wątróbkę drobno posiekać, tak jak zieleninę. Wymieszać wątróbkę z zieleniną oraz masą z masła, jajka i bułki, doprawić gałką muszkatołową. Nadziać kurczaka, zaszyć lub spiąć wykałaczkami, Kurczaka przełożyć do brytfanki posmarowanej masłem. Piec kurczaka po polski około 50 minut w temp. 200 st. C. Można na początku podlać wodą. Potem polewać kurczaka powstałym sosem. Kurczak po polsku może być pieczony również w towarzystwie jabłek.