Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie, tanie, pyszne, PROSTE I SZYBKIE DANIE SERWOWANE NIEMAL WE WSZYSTKICH RESTAURACJACH CHIŃSKO WIETNAMSKICH BARDZO POPULARNE I SMACZNE
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 48
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 19
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5106
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 48
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 19
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5106
Składniki
Pierwszy krok to ugotować ryż. Gorący, przykryć i odstawić w miejsce gdzie nie wyziębnie, ( pod kocyk) Filety z udek umyć, osuszyć, pokroić w grube kawałki tak wielkości kęsa, posypać przyprawą pięć smaków, dodać sosy. Czosnek rozgnieść praską i dodać do kurczaka. Wymieszać i odstawić na godzinę lub dwie. Na patelni lub w woku zrumienić na karmel cukier , gdy zacznie brązowieć wlać 2-3 łyżki oleju, dołożyć pokrojonego kurczaka (UWAGA może , pryskać), smażyć przez 3-4 minuty na dużym ogniu energicznie mieszając żeby karmel znalazł się na całym kurczaku. Gdy kurczak sie opiecze dolać pozostałą marynatę.
Wymieszać zawartość patelni i dusić pod przykryciem przez następne 5-7 minut. Cebulę wcześniej pokroić w piórka, a gdy kurczak już będzie miękki dodać i wymieszać. Poddusić jeszcze 2-3 minuty aż cebula zwiotczeje ( zeszkli się) Gotowe, można wyłożyć na talerz. Danie podawać z ryżem i surówką z kapusty białej.