Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie, tanie, pyszne, PROSTE I SZYBKIE DANIE SERWOWANE NIEMAL WE WSZYSTKICH RESTAURACJACH CHIŃSKO WIETNAMSKICH BARDZO POPULARNE I SMACZNE
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29321
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18700
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29321
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 158
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18700
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 729
Składniki
Pierwszy krok to ugotować ryż. Gorący, przykryć i odstawić w miejsce gdzie nie wyziębnie, ( pod kocyk) Filety z udek umyć, osuszyć, pokroić w grube kawałki tak wielkości kęsa, posypać przyprawą pięć smaków, dodać sosy. Czosnek rozgnieść praską i dodać do kurczaka. Wymieszać i odstawić na godzinę lub dwie. Na patelni lub w woku zrumienić na karmel cukier , gdy zacznie brązowieć wlać 2-3 łyżki oleju, dołożyć pokrojonego kurczaka (UWAGA może , pryskać), smażyć przez 3-4 minuty na dużym ogniu energicznie mieszając żeby karmel znalazł się na całym kurczaku. Gdy kurczak sie opiecze dolać pozostałą marynatę.
Wymieszać zawartość patelni i dusić pod przykryciem przez następne 5-7 minut. Cebulę wcześniej pokroić w piórka, a gdy kurczak już będzie miękki dodać i wymieszać. Poddusić jeszcze 2-3 minuty aż cebula zwiotczeje ( zeszkli się) Gotowe, można wyłożyć na talerz. Danie podawać z ryżem i surówką z kapusty białej.