Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić, przekroić w poprzek włókien na pół. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić na cieniutki plasterki (ok. 2 mm). Gałązki rozmarynu opłukać i połamać na drobne cząstki. Wszystki ww składniki wrzucić do miski. Przygotować marynatę: oliwę, mieloną paprykę oraz sól i pieprz wymieszać w miseczce. Wlać do przygotowanych produktów, delikatnie przemieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piekarnik nagrzać do ok. 200 st. Wstawić naczynie i zapiekać ok. 45 - 55 min., co jakiś czas mieszając. Trzeba pilnować, żeby się nie przypaliło, bo wtedy skórka na pomarańczy zgorzknieje. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną dymką - od razu podawać.