Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 347
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 347
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić, przekroić w poprzek włókien na pół. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić na cieniutki plasterki (ok. 2 mm). Gałązki rozmarynu opłukać i połamać na drobne cząstki. Wszystki ww składniki wrzucić do miski. Przygotować marynatę: oliwę, mieloną paprykę oraz sól i pieprz wymieszać w miseczce. Wlać do przygotowanych produktów, delikatnie przemieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piekarnik nagrzać do ok. 200 st. Wstawić naczynie i zapiekać ok. 45 - 55 min., co jakiś czas mieszając. Trzeba pilnować, żeby się nie przypaliło, bo wtedy skórka na pomarańczy zgorzknieje. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną dymką - od razu podawać.