Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 51
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 51
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Filety z kurczaka oczyścić, przekroić w poprzek włókien na pół. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać, opłukać, osuszyć i pokroić na cieniutki plasterki (ok. 2 mm). Gałązki rozmarynu opłukać i połamać na drobne cząstki. Wszystki ww składniki wrzucić do miski. Przygotować marynatę: oliwę, mieloną paprykę oraz sól i pieprz wymieszać w miseczce. Wlać do przygotowanych produktów, delikatnie przemieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, piekarnik nagrzać do ok. 200 st. Wstawić naczynie i zapiekać ok. 45 - 55 min., co jakiś czas mieszając. Trzeba pilnować, żeby się nie przypaliło, bo wtedy skórka na pomarańczy zgorzknieje. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną dymką - od razu podawać.