Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne na każdą okazję :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć, osuszyć. Doprawić solą pieprzem, czerwoną papryką i na koniec majerankiem. Trzeba pamiętać by majeranek dokładnie rozetrzeć palcami, wtedy lepiej odda swój aromat i nie będzie na potrawie zbędnych gałązek. Przesmażyć na oleju z obu stron do zrumienienia. Dodać ok 1/3 szklanki wody i kapelusze podgrzybków. Dusić na małym ogniu ok 10 min. W trakcie duszenia dodać 3-5 łyżek sosu sojowego. Mieszać od czasu do czasu dając potrawie kolejnych kilka minut.
Wyjąć kurczaka i układać na talerzach, a do sosu dodać 2 łyżki śmietany18 % do zup. Doprowadzić do pierwszego wrzenia,dokładnie wymieszać i polać po kurczaczku . Podawać z ziemniakami gotowanymi, pieczonymi, z frytkami może też być ryż i co tylko przyjdzie wam do głowy, a do tego ulubiony dodatek np. sałata ze śmietaną... albo coś innego;) Ja lubię buraczki :) Smacznego