Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne na każdą okazję :)
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 104
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 40
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20448
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 104
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 40
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20448
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć, osuszyć. Doprawić solą pieprzem, czerwoną papryką i na koniec majerankiem. Trzeba pamiętać by majeranek dokładnie rozetrzeć palcami, wtedy lepiej odda swój aromat i nie będzie na potrawie zbędnych gałązek. Przesmażyć na oleju z obu stron do zrumienienia. Dodać ok 1/3 szklanki wody i kapelusze podgrzybków. Dusić na małym ogniu ok 10 min. W trakcie duszenia dodać 3-5 łyżek sosu sojowego. Mieszać od czasu do czasu dając potrawie kolejnych kilka minut.
Wyjąć kurczaka i układać na talerzach, a do sosu dodać 2 łyżki śmietany18 % do zup. Doprowadzić do pierwszego wrzenia,dokładnie wymieszać i polać po kurczaczku . Podawać z ziemniakami gotowanymi, pieczonymi, z frytkami może też być ryż i co tylko przyjdzie wam do głowy, a do tego ulubiony dodatek np. sałata ze śmietaną... albo coś innego;) Ja lubię buraczki :) Smacznego