Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite połączenie ziemniaczków z kawałkami kurczaka...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ,obtaczamy w przyprawach i smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru W tym czasie do miseczki przygotowujemy sos chili i gotowego kurczaka obtaczamy w tym sosie zostawiamy na 10 min
Ziemniaki po zagotowaniu odcedzamy i dodajemy do nich ser mozarella starty wcześniej na tarce Iliość sera zależy od was ale nie przesadzajdzie...Ja dodaje tak około pół szklanki Gnieciemy razem żeby powstało puree
Kawałki kurczaka układamy na dnie naczynka żaroodpornego na górę nakładamy puree i zapiekamy w piekarniku do uzyskania złotego koloru puree
Sałatka:cebule czerwoną i paprykę kroimy na bardzo cieńkie talarki mieszamy z sałatą i polewamy sosem Ja tym razem miałam sos musztardowo-miodowy.Gotowe...życzę smacznego!!!