Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z brzoskwinią"
Mięso oczyść, op łucz, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Ułóż w misce, skrop oliwą i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj obrany i pokrojony czosnek oraz pozbawioną łupin i poszatkowaną cebulę.
Umyj i osusz kilka gałązek ziół, poobrywaj listki. Wrzuć je do naczynia z mięsem. Możesz też użyć mieszanki suszonych ziół. Na koniec całość oprósz solą i pieprzem, przemieszaj. Odstaw na 2-3 godziny.
Cukinię oczyść, opłucz, odetnij końcówki. Pokrój ją ukośnie w plasterki. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki. Brzoskwinie osącz (kilka łyżek zalewy pozostaw).
Na patelni grillowej rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Włóż warzywa i brzoskwinie. Smaż, obracając, po kilka minut. Wlej kilka łyżek zalewy. Włóż mięso. Ogrzewaj razem kilka minut. Dopraw solą.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 320 kcal, cena 4 zł.
. Przesmażone mięso z warzywami możesz odgrzać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5396
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 22
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 21
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2592
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5396
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 22
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 21
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2592
Składniki
Mięso oczyść, op łucz, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Ułóż w misce, skrop oliwą i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj obrany i pokrojony czosnek oraz pozbawioną łupin i poszatkowaną cebulę.
Umyj i osusz kilka gałązek ziół, poobrywaj listki. Wrzuć je do naczynia z mięsem. Możesz też użyć mieszanki suszonych ziół. Na koniec całość oprósz solą i pieprzem, przemieszaj. Odstaw na 2-3 godziny.
Cukinię oczyść, opłucz, odetnij końcówki. Pokrój ją ukośnie w plasterki. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki. Brzoskwinie osącz (kilka łyżek zalewy pozostaw).
Na patelni grillowej rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Włóż warzywa i brzoskwinie. Smaż, obracając, po kilka minut. Wlej kilka łyżek zalewy. Włóż mięso. Ogrzewaj razem kilka minut. Dopraw solą.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 320 kcal, cena 4 zł.
. Przesmażone mięso z warzywami możesz odgrzać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 739
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 62