Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z brzoskwinią"
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 828
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1488
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto św...
Odsłon: 828
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1488
Składniki
Mięso oczyść, op łucz, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Ułóż w misce, skrop oliwą i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj obrany i pokrojony czosnek oraz pozbawioną łupin i poszatkowaną cebulę.
Umyj i osusz kilka gałązek ziół, poobrywaj listki. Wrzuć je do naczynia z mięsem. Możesz też użyć mieszanki suszonych ziół. Na koniec całość oprósz solą i pieprzem, przemieszaj. Odstaw na 2-3 godziny.
Cukinię oczyść, opłucz, odetnij końcówki. Pokrój ją ukośnie w plasterki. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki. Brzoskwinie osącz (kilka łyżek zalewy pozostaw).
Na patelni grillowej rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Włóż warzywa i brzoskwinie. Smaż, obracając, po kilka minut. Wlej kilka łyżek zalewy. Włóż mięso. Ogrzewaj razem kilka minut. Dopraw solą.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 320 kcal, cena 4 zł.
. Przesmażone mięso z warzywami możesz odgrzać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety