Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z brzoskwinią"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44947
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44947
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 670
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 754
Składniki
Mięso oczyść, op łucz, osusz, a następnie pokrój w plasterki. Ułóż w misce, skrop oliwą i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj obrany i pokrojony czosnek oraz pozbawioną łupin i poszatkowaną cebulę.
Umyj i osusz kilka gałązek ziół, poobrywaj listki. Wrzuć je do naczynia z mięsem. Możesz też użyć mieszanki suszonych ziół. Na koniec całość oprósz solą i pieprzem, przemieszaj. Odstaw na 2-3 godziny.
Cukinię oczyść, opłucz, odetnij końcówki. Pokrój ją ukośnie w plasterki. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki. Brzoskwinie osącz (kilka łyżek zalewy pozostaw).
Na patelni grillowej rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Włóż warzywa i brzoskwinie. Smaż, obracając, po kilka minut. Wlej kilka łyżek zalewy. Włóż mięso. Ogrzewaj razem kilka minut. Dopraw solą.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 320 kcal, cena 4 zł.
. Przesmażone mięso z warzywami możesz odgrzać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety