Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, wyśmienite ; )
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Kurczaka kroimy w paseczki. W misce przygotowujemy marynatę z połowy zalewy z pomidorów, kilku łyżek oleju, przyprawy do kuchni włoskiej, soli i pieprzu. Kurczaka w marynacie wkładamy do lodówki na 30 min.
Kurczaka smażymy. Kiedy się zarumieni, dodajemy 7 pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów. Dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy 7 łyżek śmietany, garść startego żółtego sera oraz małą łyżeczkę ketchupu. Jeśli sos będzie za gęsty dodajemy trochę wody.
Tak przygotowanego kurczaka podajemy z ugotowanym al dente makaronem penne. Gotowe danie można posypać startym serem. Smacznego !