Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad oraz kolacje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę opruszamy solą oraz pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Smażymy bez oleju ok 10 min. Następnie podlewamy wodą.
Do podlanego wodą kurczaka dodajemy warzywa oraz suszone owoce. Przykrywamy i dusimy aż warzywa będą miękkie ok. 45minut. Pod koniec dodajemy sos wymieszany ze śmietaną. Doprowadzamy do zagotowania.