Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z ziołami i cytryną

Kurczak z ziołami i cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Kurczak z ziołami i cytryną"

Składniki

  • 1 duży kurczak
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 1 pęczek świeżego tymianku
  • 1 pęczek świeżego oregano
  • 2 cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • skórka otarta z cytryny
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • grubo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyj i osusz. Masło utrzyj z rozgniecionym czosnkiem i posiekanymi ziołami. Oddziel skórę na piersiach i nogach kurczaka. Natrzyj to miejsce solą i pieprzem. Wypełnij je masłem z ziołami.

  2. Przełóż kurczaka do naczynia żaroodpornego. Nafaszeruj go ćwiartkami cytryn. Natrzyj olejem połączonym z sokiem z cytryny i papryką. Piecz w temperaturze 180°C.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń