Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe i szybkie w wykonaniu a dotego PALCE LIZAC.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6566
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6566
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
         
        Składniki
MIeso z kurki rozdrobnic na niezbyt male kawalki (okolo 6-8 cm) podsmazyc. Najlepiej bez tluszczu na specjalnej patelni lub z odrobinka oleju.
Szpinak posiekac na male kawalki, dodac do mieska i dusic az kurczak bedzie okej.
Czosnek obrac z lusek, pokroic w plasterki i dodac do kurczaczka ze szpinaczkiem. Poddusic krociutko. Zakonczyc gotowanie
Na koniec ser mozzarella pokroic (w miare mozliwosci) na kawalki, lub rodzielic rekami i dodac do reszty.
Jesli zostanie na patelni woda ze szpibnaku w niewielkiej ilosci to nalezy sie nie prszejmowac, gdyz ser sie rozpusci i bedzie pyszny sos.
Calosc doprawic sola i pieprzem dopiero po ukonczeniu gotowania, gdyz ser jest slony.
Podawac z kasza jaka lubimy, ryzem badz ziemniakami. Jako dodatek nie potrzeba dodawac juz nic, bo smakuje wybornie.