Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe i szybkie w wykonaniu a dotego PALCE LIZAC.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30998
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5313
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30998
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5313
Składniki
MIeso z kurki rozdrobnic na niezbyt male kawalki (okolo 6-8 cm) podsmazyc. Najlepiej bez tluszczu na specjalnej patelni lub z odrobinka oleju.
Szpinak posiekac na male kawalki, dodac do mieska i dusic az kurczak bedzie okej.
Czosnek obrac z lusek, pokroic w plasterki i dodac do kurczaczka ze szpinaczkiem. Poddusic krociutko. Zakonczyc gotowanie
Na koniec ser mozzarella pokroic (w miare mozliwosci) na kawalki, lub rodzielic rekami i dodac do reszty.
Jesli zostanie na patelni woda ze szpibnaku w niewielkiej ilosci to nalezy sie nie prszejmowac, gdyz ser sie rozpusci i bedzie pyszny sos.
Calosc doprawic sola i pieprzem dopiero po ukonczeniu gotowania, gdyz ser jest slony.
Podawac z kasza jaka lubimy, ryzem badz ziemniakami. Jako dodatek nie potrzeba dodawac juz nic, bo smakuje wybornie.