Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne bolognese"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1097
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15399
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1097
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15399
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany rozkładamy tak, by płaty się nie skleiły. Przygotowane grzyby i cebulę siekamy. 2. Cebulę przesmażamy na oliwie, dodajemy grzyby, mięso, sól i pieprz, obrane ze skórki, rozgniecione pomidory i suszone zioła. Dusimy 30 minut na małym ogniu. 3. Z dwóch łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy mlekiem, podgrzewamy. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go gałką muszkatołową, białym pieprzem, czosnkiem i solą. 4. Do żaroodpornego naczynia dajemy warstwami płaty lasagne, potem sos beszamelowy, sos mięsny z grzybami i tarty ser. Wierzch posypujemy serem, zapiekamy pod przykryciem 30 minut w 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 2,90 złŹródło: Rewia