Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne bolognese"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2739
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2739
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany rozkładamy tak, by płaty się nie skleiły. Przygotowane grzyby i cebulę siekamy. 2. Cebulę przesmażamy na oliwie, dodajemy grzyby, mięso, sól i pieprz, obrane ze skórki, rozgniecione pomidory i suszone zioła. Dusimy 30 minut na małym ogniu. 3. Z dwóch łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy mlekiem, podgrzewamy. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go gałką muszkatołową, białym pieprzem, czosnkiem i solą. 4. Do żaroodpornego naczynia dajemy warstwami płaty lasagne, potem sos beszamelowy, sos mięsny z grzybami i tarty ser. Wierzch posypujemy serem, zapiekamy pod przykryciem 30 minut w 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 2,90 złŹródło: Rewia