Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne bolognese"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414081
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414081
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany rozkładamy tak, by płaty się nie skleiły. Przygotowane grzyby i cebulę siekamy. 2. Cebulę przesmażamy na oliwie, dodajemy grzyby, mięso, sól i pieprz, obrane ze skórki, rozgniecione pomidory i suszone zioła. Dusimy 30 minut na małym ogniu. 3. Z dwóch łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy mlekiem, podgrzewamy. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go gałką muszkatołową, białym pieprzem, czosnkiem i solą. 4. Do żaroodpornego naczynia dajemy warstwami płaty lasagne, potem sos beszamelowy, sos mięsny z grzybami i tarty ser. Wierzch posypujemy serem, zapiekamy pod przykryciem 30 minut w 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 2,90 złŹródło: Rewia