Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne bolognese"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19745
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2880
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3956
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19745
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2880
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3956
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany rozkładamy tak, by płaty się nie skleiły. Przygotowane grzyby i cebulę siekamy. 2. Cebulę przesmażamy na oliwie, dodajemy grzyby, mięso, sól i pieprz, obrane ze skórki, rozgniecione pomidory i suszone zioła. Dusimy 30 minut na małym ogniu. 3. Z dwóch łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy mlekiem, podgrzewamy. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy go gałką muszkatołową, białym pieprzem, czosnkiem i solą. 4. Do żaroodpornego naczynia dajemy warstwami płaty lasagne, potem sos beszamelowy, sos mięsny z grzybami i tarty ser. Wierzch posypujemy serem, zapiekamy pod przykryciem 30 minut w 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 2,90 złŹródło: Rewia