Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z wołowiną i pomidorami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1291
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1291
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i przesmaż.
Pomidory rozdrobnij i razem z sosem wymieszaj z przyprawami. Dolej całość na patelnię i duś kilka minut.
W rondelku roztop masło, zasyp je mąką, solą oraz pieprzem i wymieszaj, dolewając mleko. Mieszaj, aż beszamel zrobi się dość gęsty.
Płaty lasagne rozłóż na dnie formy żaroodpornej, wysmarowanej beszamelem. Na nich ułóż część masy mięsno-pomidorowej i ponownie warstwę beszamelu. Układaj warstwy aż do wyczerpania składników.
Wierzch makaronowy posyp startym parmezanem i wstaw potrawę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 460 kcalŹródło: Kurier TV