Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z wołowiną i pomidorami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i przesmaż.
Pomidory rozdrobnij i razem z sosem wymieszaj z przyprawami. Dolej całość na patelnię i duś kilka minut.
W rondelku roztop masło, zasyp je mąką, solą oraz pieprzem i wymieszaj, dolewając mleko. Mieszaj, aż beszamel zrobi się dość gęsty.
Płaty lasagne rozłóż na dnie formy żaroodpornej, wysmarowanej beszamelem. Na nich ułóż część masy mięsno-pomidorowej i ponownie warstwę beszamelu. Układaj warstwy aż do wyczerpania składników.
Wierzch makaronowy posyp startym parmezanem i wstaw potrawę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 460 kcalŹródło: Kurier TV