Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z wołowiną i pomidorami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        Składniki
Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i przesmaż.
Pomidory rozdrobnij i razem z sosem wymieszaj z przyprawami. Dolej całość na patelnię i duś kilka minut.
W rondelku roztop masło, zasyp je mąką, solą oraz pieprzem i wymieszaj, dolewając mleko. Mieszaj, aż beszamel zrobi się dość gęsty.
Płaty lasagne rozłóż na dnie formy żaroodpornej, wysmarowanej beszamelem. Na nich ułóż część masy mięsno-pomidorowej i ponownie warstwę beszamelu. Układaj warstwy aż do wyczerpania składników.
Wierzch makaronowy posyp startym parmezanem i wstaw potrawę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 460 kcalŹródło: Kurier TV