Dania główne Przepis na:
LETNIA PIZZA KAROLA

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3
Dodano: 08.07.2010
Odsłon: 1213
Składniki
- CIASTO: mąka, 4 szkanki
- drozdże, odrobina
- woda, większe pół szkanki wody cieplej (nie gorącej)
- olej, 7 łyżek
- FARSZ: jajka, 4 ugotowane na twardo
- papryka konserwowa, 5 plastrow
- ogówek korniszony, 3 ogórki
- ser żółty, 40 dag
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
CIASTO: Do misy wypać 4 szklanki mąki, nastepnie wkruszyć drozdże, wlać wodę. Wymięszac ciesto. Odczekać 15-18 minut. Po odczekaniu dodac olej. Wyrobić gładki ciasto blache posmarowac oliwom.
-
FARSZ: Jajka ugotuj, (ostódź) pokrój w plastry, papryke pokrój w kostkę, ogórek tez trzebba pokroic w kostkę, żetrzec ser żółty na tartce wszystko wsypać na ciestO. PIEC:30-45MINUT
Komentarze do przepisu (1)

Alicja_Tomasz 08 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
heheh fajny przepis ale bledow to Ty robisz tyle.... :))0 Kto głosował? | Odpowiedz