Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony pod kołderką"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 340
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Składniki
Łososia umyj z zimnej wodzie. Delikatnie oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, po czym odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Następnie posmaruj rybę musztardą francuską, a później nałóż warstwę naturalnego jogurtu wymieszanego z drobno pokrojonym ogórkiem i posiekanym koperkiem.
Tak przygotowanego łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut.
Danie podawaj z lampką białego wytrawnego wina.
<strong>Przepis nadesłała: Dorota Strzelecka</strong>Źródło: Kurier TV