Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony pod kołderką"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 993
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4276
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 697
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1002
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3944
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 993
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4276
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 697
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1002
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3944
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 806
Składniki
Łososia umyj z zimnej wodzie. Delikatnie oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, po czym odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Następnie posmaruj rybę musztardą francuską, a później nałóż warstwę naturalnego jogurtu wymieszanego z drobno pokrojonym ogórkiem i posiekanym koperkiem.
Tak przygotowanego łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut.
Danie podawaj z lampką białego wytrawnego wina.
<strong>Przepis nadesłała: Dorota Strzelecka</strong>Źródło: Kurier TV