Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony pod kołderką

Łosoś pieczony pod kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony pod kołderką"

Składniki

  • 25 dag surowego łososia (filet)
  • 3-4 łyżki musztardy francuskiej
  • długi cienki ogórek
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • mały pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • pół cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś pieczony pod kołderką

Przygotowanie

  1. Łososia umyj z zimnej wodzie. Delikatnie oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, po czym odstaw w chłodne miejsce na 2-3 godziny.

  2. Następnie posmaruj rybę musztardą francuską, a później nałóż warstwę naturalnego jogurtu wymieszanego z drobno pokrojonym ogórkiem i posiekanym koperkiem.

  3. Tak przygotowanego łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 20 minut.

  4. Danie podawaj z lampką białego wytrawnego wina.

  5. Przepis nadesłała: Dorota Strzelecka

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń