Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś pod paprykową pierzynką"
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 35
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4528
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 40
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 35
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4528
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 40
Składniki
ok. 45 minut.
Paprykę rozciąć, usunąć środek z pestkami, strączek pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać w miseczce z pieprzem, orzechami i oliwą. Odłożyć trochę kosteczek papryki, resztę dodać do składników w miseczce. Zmiksować na gładką pastę. Domieszać owczy ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie wg przepisu podanego na opakowaniu.
Łososia podzielić na 4 porcje. W garnku rozgrzać masło. Wymieszać je z winem i posiekanymi igiełkami rozmarynu. Dolać 500 ml wody. Posolić do smaku. Doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć płomień i jeszcze chwilę gotować. Do winnego wywaru włożyć rybę, gotować 5-8 minut.
Rybę ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową. Ułożyć na talerzach z ryżem. Na każdej porcji łososia położyć nieco pasty paprykowej. Posypać odłożonymi kosteczkami papryki oraz czerwonym pieprzem.
Porcja: 860 kcal.Źródło: Życie na gorąco