Dania główne Przepis na:
Łosoś z chilli

Składniki
- filety z lososia, 2-3
- olej, 3 lyzki
- pasta chilli, 1lyzka
- czosnek, 3 zabki
- majeranek, lyzka
- bazylia, lyzka
- miod, lyzka
- sol, plaskie pol lyzeczki
- chleb, 2 kromki
- woda, 2 lyzki
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Do miski wlewamy olej i wode. Dodajemy paste chilli ,miod,wycisniety czosnek i reszte przypraw. Wszystko starannie mieszamy az powstanie gesta ,,pasta,,. Taka marynata smarujemy z obu stron platy ryby. Ukladamy w naczyniu zaroodpornym . Na koniec rozdrabniamy kromki chleba tak zeby powstay z niej male okruszki. Posypujemy chlebkiem rybe ,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 st 20 min. Smacznego.
Komentarze do przepisu (1)

tina91 20 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Polecam! Przepyszny wyszedl ten losos!1 Kto głosował? | Odpowiedz