Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z chilli

Łosoś z chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 5261

proste ,smaczne ,szybkie

Składniki

  • filety z lososia, 2-3
  • olej, 3 lyzki
  • pasta chilli, 1lyzka
  • czosnek, 3 zabki
  • majeranek, lyzka
  • bazylia, lyzka
  • miod, lyzka
  • sol, plaskie pol lyzeczki
  • chleb, 2 kromki
  • woda, 2 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z chilli

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy olej i wode. Dodajemy paste chilli ,miod,wycisniety czosnek i reszte przypraw. Wszystko starannie mieszamy az powstanie gesta ,,pasta,,. Taka marynata smarujemy z obu stron platy ryby. Ukladamy w naczyniu zaroodpornym . Na koniec rozdrabniamy kromki chleba tak zeby powstay z niej male okruszki. Posypujemy chlebkiem rybe ,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 st 20 min. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tina91 20 maja 2017 Polecam! Przepyszny wyszedl ten losos!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń