Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z farszem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 116
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1059
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 116
Składniki
Paprykę, dymkę oraz imbir oczyść i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej warzywa. Następnie dodaj kukurydzę i smaż cały czas, mieszając. Dopraw solą i odstaw do wystudzenia. Czosnek, papryczkę chili i listki tymianku oczyść i posiekaj. Wszystkie przełóż do misy i zalej miodem, oliwą i octem. Wymieszaj i dopraw solą.
Filet z łososia, umyj i osusz. Ostrym nożem wykrój z przodu kieszeń i napełnij ją warzywną mieszanką. Brytfannę wyłóż folią aluminiową i papierem do pieczenia. Połóż na nim nadziewanego łososia, posól i zalej marynatą. Łososia szczelnie owiń papierem i piecz w piekarniku w temp. 200 °C przez 20 minut.
Przygotuj sałatkę. Cebulę, czosnek, paprykę, cukinię oraz pomidorki oczyść i pokrój w kawałki. Następnie przełóż na patelnię i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Odsącz oliwki z zalewy i dorzuć do warzyw. Chwilę podsmaż. Pod koniec dodaj grubo posiekaną pietruszkę. Podawaj z pieczonym łososiem.Źródło: Na żywo