Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z farszem

Łosoś z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z farszem"

Składniki

  • 70 dag filetu z łososia ze skórką czerwona papryka
  • cebulka dymka
  • świeży imbir (ok. 5 cm)
  • 3 łyżki oliwy
  • 10 dag kukurydzy w puszce
  • sól. Marynata: 5 ząbków czosnku
  • papryczka chili
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • sól. Sałatka: czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • cukinia
  • żółta papryka
  • 25 dag pomidorków cherry
  • 10 dag czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy
  • garść natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z farszem

Przygotowanie

  1. Paprykę, dymkę oraz imbir oczyść i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej warzywa. Następnie dodaj kukurydzę i smaż cały czas, mieszając. Dopraw solą i odstaw do wystudzenia. Czosnek, papryczkę chili i listki tymianku oczyść i posiekaj. Wszystkie przełóż do misy i zalej miodem, oliwą i octem. Wymieszaj i dopraw solą.

  2. Filet z łososia, umyj i osusz. Ostrym nożem wykrój z przodu kieszeń i napełnij ją warzywną mieszanką. Brytfannę wyłóż folią aluminiową i papierem do pieczenia. Połóż na nim nadziewanego łososia, posól i zalej marynatą. Łososia szczelnie owiń papierem i piecz w piekarniku w temp. 200 °C przez 20 minut.

  3. Przygotuj sałatkę. Cebulę, czosnek, paprykę, cukinię oraz pomidorki oczyść i pokrój w kawałki. Następnie przełóż na patelnię i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Odsącz oliwki z zalewy i dorzuć do warzyw. Chwilę podsmaż. Pod koniec dodaj grubo posiekaną pietruszkę. Podawaj z pieczonym łososiem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń