Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5618
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 516
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5618
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 516
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
W miseczce wymieszaj oliwę, koperek, miód, sok wyciśnięty z cytryny, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Łososia podziel na kawałki. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż go na folii spożywczej skórą do dołu i nasmaruj marynatą. Owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Z łososia zdejmij folię. Łyżką usuń też połowę koperku. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i zapiekaj przez 15-20 minut. Możesz dodać odrobinę masła.Źródło: Takie jest życie