Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 48
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 480
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 220
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 48
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 480
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 220
Składniki
W miseczce wymieszaj oliwę, koperek, miód, sok wyciśnięty z cytryny, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Łososia podziel na kawałki. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż go na folii spożywczej skórą do dołu i nasmaruj marynatą. Owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Z łososia zdejmij folię. Łyżką usuń też połowę koperku. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i zapiekaj przez 15-20 minut. Możesz dodać odrobinę masła.Źródło: Takie jest życie