Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
W miseczce wymieszaj oliwę, koperek, miód, sok wyciśnięty z cytryny, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Łososia podziel na kawałki. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż go na folii spożywczej skórą do dołu i nasmaruj marynatą. Owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Z łososia zdejmij folię. Łyżką usuń też połowę koperku. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i zapiekaj przez 15-20 minut. Możesz dodać odrobinę masła.Źródło: Takie jest życie