Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z koperkiem

Łosoś z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Łosoś z koperkiem"

Składniki

  • 1 kg łososia
  • 30 g świeżego posiekanego koperku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj oliwę, koperek, miód, sok wyciśnięty z cytryny, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Łososia podziel na kawałki. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż go na folii spożywczej skórą do dołu i nasmaruj marynatą. Owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.

  3. Piekarnik rozgrzej do 220°C. Z łososia zdejmij folię. Łyżką usuń też połowę koperku. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i zapiekaj przez 15-20 minut. Możesz dodać odrobinę masła.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń