Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe roladki"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5914
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31048
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5914
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 1,80 zł.
Jajka wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj na twardo (8-10 minut). Odlej, ostudź w zimnej wodzie. Obierz i posiekaj. Tosty ułóż na desce, odkrój skórkę. Jasny miąższ rozwałkuj cienko na placki.
Obraną cebulę poszatkuj drobno. Połącz w miseczce z jajkami. Dodaj majonez lub jogurt, wymieszaj. Powstałą pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szpinak przebierz, opłucz, osusz starannie w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Porozkładaj na kawałkach rozwałkowanego pieczywa tostowego.
Na plastrach łososia rozsmaruj pastę jajeczną, rozłóż liście szpinaku. Zwiń pieczywo, formując roladki. Odstaw do lodówki do schłodzenia. Zimne roladki pokrój na mniejsze kawałki.Źródło: Świat kobiety