Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe roladki"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 171
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 171
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 1,80 zł.
Jajka wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj na twardo (8-10 minut). Odlej, ostudź w zimnej wodzie. Obierz i posiekaj. Tosty ułóż na desce, odkrój skórkę. Jasny miąższ rozwałkuj cienko na placki.
Obraną cebulę poszatkuj drobno. Połącz w miseczce z jajkami. Dodaj majonez lub jogurt, wymieszaj. Powstałą pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.
Szpinak przebierz, opłucz, osusz starannie w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Porozkładaj na kawałkach rozwałkowanego pieczywa tostowego.
Na plastrach łososia rozsmaruj pastę jajeczną, rozłóż liście szpinaku. Zwiń pieczywo, formując roladki. Odstaw do lodówki do schłodzenia. Zimne roladki pokrój na mniejsze kawałki.Źródło: Świat kobiety