Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe szaszłyki z nutą koperku"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1176
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1176
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło stop, połącz z sokiem oraz skórką z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z koperkiem. Filety z łososia opłucz, dobrze osusz.
Rybę pokrój na 8 kawałków. Każdy posyp solą i wbij na drewniany długi patyczek. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz 4 minuty, obróć i grilluj kolejne 4 minuty. W czasie pieczenia smaruj rybę masełkiem limonkowo-koperkowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Naj