Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe szaszłyki z nutą koperku"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Składniki
Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło stop, połącz z sokiem oraz skórką z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z koperkiem. Filety z łososia opłucz, dobrze osusz.
Rybę pokrój na 8 kawałków. Każdy posyp solą i wbij na drewniany długi patyczek. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz 4 minuty, obróć i grilluj kolejne 4 minuty. W czasie pieczenia smaruj rybę masełkiem limonkowo-koperkowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Naj