Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe szaszłyki z nutą koperku"
ekspresowe śledzie na Wilgilijny stół
Odsłon: 1802
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 647
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 884
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 399
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 647
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 884
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 399
Składniki
Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło stop, połącz z sokiem oraz skórką z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z koperkiem. Filety z łososia opłucz, dobrze osusz.
Rybę pokrój na 8 kawałków. Każdy posyp solą i wbij na drewniany długi patyczek. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz 4 minuty, obróć i grilluj kolejne 4 minuty. W czasie pieczenia smaruj rybę masełkiem limonkowo-koperkowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 87
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 72