Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe szaszłyki z nutą koperku"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 286
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 43
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 70
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 136
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17051
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 359
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 286
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 43
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 70
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 136
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17051
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 359
Składniki
Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło stop, połącz z sokiem oraz skórką z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z koperkiem. Filety z łososia opłucz, dobrze osusz.
Rybę pokrój na 8 kawałków. Każdy posyp solą i wbij na drewniany długi patyczek. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz 4 minuty, obróć i grilluj kolejne 4 minuty. W czasie pieczenia smaruj rybę masełkiem limonkowo-koperkowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Naj