Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łososiowe szaszłyki z nutą koperku"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Koperek opłucz, osusz, drobniutko posiekaj. Limonkę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło stop, połącz z sokiem oraz skórką z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z koperkiem. Filety z łososia opłucz, dobrze osusz.
Rybę pokrój na 8 kawałków. Każdy posyp solą i wbij na drewniany długi patyczek. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz 4 minuty, obróć i grilluj kolejne 4 minuty. W czasie pieczenia smaruj rybę masełkiem limonkowo-koperkowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Naj