Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznościowe, choć kaloryczne - raz na jakiś czas...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1197
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Makaron obgotować ok. 6 min. w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Odcedzić, zahartować w lodowatej wodzie. Połowę kartonika kremówki ubić na sztywno, dodać mielone mięso, pokrojony szczypior i szynkę. Wymieszać, doprawić na ostro solą, pieprzem, cząbrem i pieprzem kajeńskim. Farszem napełniać muszelki makaronu (najlepiej łyżeczką). Łyżką oliwy wysmarować naczynie żaroodporne, układać napełnione muszelki nadzieniem do góry. Na patelnię wlać pozostałą oliwę (2 łyżki), na zimną wrzucić pokrojoną w półtalarki cebulę, chwilę podsmażać, zasypać makiem, znowu chwilę smażyć ciągle mieszając, zalać pozostałą kremówką. Kiedy sos się zagotuje - zalać muszelki w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok. 40 min. w temperaturze ok. 175 st.