Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznościowe, choć kaloryczne - raz na jakiś czas...
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 368
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 914
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 338
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 159
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 368
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 914
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 338
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 159
Składniki
Makaron obgotować ok. 6 min. w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Odcedzić, zahartować w lodowatej wodzie. Połowę kartonika kremówki ubić na sztywno, dodać mielone mięso, pokrojony szczypior i szynkę. Wymieszać, doprawić na ostro solą, pieprzem, cząbrem i pieprzem kajeńskim. Farszem napełniać muszelki makaronu (najlepiej łyżeczką). Łyżką oliwy wysmarować naczynie żaroodporne, układać napełnione muszelki nadzieniem do góry. Na patelnię wlać pozostałą oliwę (2 łyżki), na zimną wrzucić pokrojoną w półtalarki cebulę, chwilę podsmażać, zasypać makiem, znowu chwilę smażyć ciągle mieszając, zalać pozostałą kremówką. Kiedy sos się zagotuje - zalać muszelki w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok. 40 min. w temperaturze ok. 175 st.