Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i pikantne. Przepis (z moimi drobnymi modyfikacjami) pochodzi z książki: " Z kuchennej półeczki: Kuchnia włoska."
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5289
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5289
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11716
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1310
Składniki
Masło rozpuscić w dużym garnku. Dusić na nim cebulę i czosnek. Dodać chili i dusić jeszcze 2 minutki. Dodać pomidory i wywar z warzyw, zmniejszyć płomień i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Makaron ugotowany al dente (ja użyłam kolorowych świderek), mieszamy z gorącym sosem i podajemy na talerze.
Opcjonalnie: pokroić boczek w kostkę, usmażyć na chrupiąco i posypać nim makaron.
SMACZNEGO!!!