Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i pikantne. Przepis (z moimi drobnymi modyfikacjami) pochodzi z książki: " Z kuchennej półeczki: Kuchnia włoska."
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 56
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 81
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 541
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 56
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 81
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 541
Składniki
Masło rozpuscić w dużym garnku. Dusić na nim cebulę i czosnek. Dodać chili i dusić jeszcze 2 minutki. Dodać pomidory i wywar z warzyw, zmniejszyć płomień i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Makaron ugotowany al dente (ja użyłam kolorowych świderek), mieszamy z gorącym sosem i podajemy na talerze.
Opcjonalnie: pokroić boczek w kostkę, usmażyć na chrupiąco i posypać nim makaron.
SMACZNEGO!!!