Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i szpinak w nowym wydaniu ;)
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 743
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 900
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 204
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 562
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 199
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 743
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 900
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 204
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 562
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 199
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (al dente),odcedzić i zahartować.
Posiekać drobno cebulę,podsmażyć w wysokim naczyniu na złoto z cukrem na margarynie.
Pokroić boczek w centymetrowe słupki i dodać do cebuli. Wysmażyć.
Do boczku z cebulą dodać rozmrożony szpinak,doprawić pieprzem i do smaku dodać maggi. Dusić do odparowania płynu. Zdjąć naczynie z ognia.
Śmietanę zaprawić mąką,dodać szczyptę soli i wlać do szpinaku. Przecisnąć do sosu przez praskę czosnek. Ponownie postawić na ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotowac ok. dwóch minut.
Do gotującego się sosu wsypać makaron,zagotować intensywnie mieszając. Zdjąć naczynie z ognia.
Porwać mozarellę na małe kawałki i od razu wymieszać z makaronem. Uwaga - będzie się wszystko fajnie ciągnęło ;)))
Można podawać. Smacznego ;)