Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron i szpinak w nowym wydaniu ;)
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1878
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 130
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1878
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 130
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (al dente),odcedzić i zahartować.
Posiekać drobno cebulę,podsmażyć w wysokim naczyniu na złoto z cukrem na margarynie.
Pokroić boczek w centymetrowe słupki i dodać do cebuli. Wysmażyć.
Do boczku z cebulą dodać rozmrożony szpinak,doprawić pieprzem i do smaku dodać maggi. Dusić do odparowania płynu. Zdjąć naczynie z ognia.
Śmietanę zaprawić mąką,dodać szczyptę soli i wlać do szpinaku. Przecisnąć do sosu przez praskę czosnek. Ponownie postawić na ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotowac ok. dwóch minut.
Do gotującego się sosu wsypać makaron,zagotować intensywnie mieszając. Zdjąć naczynie z ognia.
Porwać mozarellę na małe kawałki i od razu wymieszać z makaronem. Uwaga - będzie się wszystko fajnie ciągnęło ;)))
Można podawać. Smacznego ;)