Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu a przy okazji niedrogie.
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 945
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 110
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 14
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2443
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7651
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 945
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 110
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 14
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2443
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7651
Składniki
Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć lekko na patelni.
Kabaczek obrać, pokroić w grube plastry, wyciąć miąższ i pokroić następnie w grubą kostkę. Dorzucić do szynki na patelni, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aż kabaczek zrobi się miękki i rumiany (powinien się lekko rozpadać).
Po kilku minutach smażenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość oprószyć lekko solą i pieprzem.
Makaron zagotować al dente. Kiedy kabaczek będzie gotowy, dorzucić odcedzony makaron na patelnię i dobrze wszystko razem wymieszać. Zostawić chwilę jeszcze razem na ogniu.
Natkę drobno posiekać i dorzucić na patelnię pod sam koniec. Całość jeszcze chwilkę potrzymać na patelni, żeby smaki się przegryzły. Podawać gorące. Jak ktoś lubi, można całość lekko oprószyć startym parmezanem.