Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu a przy okazji niedrogie.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 67
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 90
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 201
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 136
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 67
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 90
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 201
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 136
Składniki
Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć lekko na patelni.
Kabaczek obrać, pokroić w grube plastry, wyciąć miąższ i pokroić następnie w grubą kostkę. Dorzucić do szynki na patelni, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aż kabaczek zrobi się miękki i rumiany (powinien się lekko rozpadać).
Po kilku minutach smażenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość oprószyć lekko solą i pieprzem.
Makaron zagotować al dente. Kiedy kabaczek będzie gotowy, dorzucić odcedzony makaron na patelnię i dobrze wszystko razem wymieszać. Zostawić chwilę jeszcze razem na ogniu.
Natkę drobno posiekać i dorzucić na patelnię pod sam koniec. Całość jeszcze chwilkę potrzymać na patelni, żeby smaki się przegryzły. Podawać gorące. Jak ktoś lubi, można całość lekko oprószyć startym parmezanem.