Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu a przy okazji niedrogie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 36
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 36
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Składniki
Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć lekko na patelni.
Kabaczek obrać, pokroić w grube plastry, wyciąć miąższ i pokroić następnie w grubą kostkę. Dorzucić do szynki na patelni, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aż kabaczek zrobi się miękki i rumiany (powinien się lekko rozpadać).
Po kilku minutach smażenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość oprószyć lekko solą i pieprzem.
Makaron zagotować al dente. Kiedy kabaczek będzie gotowy, dorzucić odcedzony makaron na patelnię i dobrze wszystko razem wymieszać. Zostawić chwilę jeszcze razem na ogniu.
Natkę drobno posiekać i dorzucić na patelnię pod sam koniec. Całość jeszcze chwilkę potrzymać na patelni, żeby smaki się przegryzły. Podawać gorące. Jak ktoś lubi, można całość lekko oprószyć startym parmezanem.