Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3123
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3123
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
KULKI MIĘSNE: Mięso wyrobić z tartą bułką, mlekiem, jajkiem, posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą , pieprzem i mielona papryką. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 10-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, wywar zachować.
SOS: Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanką wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kulki mięsne oraz ugotowany kalafior i makaron. Mocno podgrzać. posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO