Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
KULKI MIĘSNE: Mięso wyrobić z tartą bułką, mlekiem, jajkiem, posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą , pieprzem i mielona papryką. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 10-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, wywar zachować.
SOS: Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanką wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kulki mięsne oraz ugotowany kalafior i makaron. Mocno podgrzać. posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO