Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1967
Polecam, pychota.
Odsłon: 652
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 530
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1967
Polecam, pychota.
Odsłon: 652
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 530
Składniki
KULKI MIĘSNE: Mięso wyrobić z tartą bułką, mlekiem, jajkiem, posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą , pieprzem i mielona papryką. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 10-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, wywar zachować.
SOS: Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanką wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kulki mięsne oraz ugotowany kalafior i makaron. Mocno podgrzać. posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO