Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
KULKI MIĘSNE: Mięso wyrobić z tartą bułką, mlekiem, jajkiem, posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą , pieprzem i mielona papryką. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 10-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, wywar zachować.
SOS: Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanką wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kulki mięsne oraz ugotowany kalafior i makaron. Mocno podgrzać. posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO