Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron z pesto i suszonymi pomidorami

makaron z pesto i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 2591

Makaron z pesto i suszonymi pomidorami, porcja na 2

Składniki

  • Makaron świderki
  • pesto (zielone, choć czerwone pewnie też mogłoby być ok)
  • 15-20 dag szynki (tu szynka wójta, ale inne też mogłyby być ok.)
  • woda
  • czosnek (tu pół ząbka, bo był dorodny;), ale to wg uznania))
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron. Na rozgrzaną patelnię wlać olej z pomidorów suszonych, dodać skrojoną w plasterki wędlinę i smażyć, aż wędlina będzie wyglądała ok (ok 3-5 min.).

  2. Skroić w plastry pomidory (tu użyta połowa słoika), dodać do smażącej się wędliny na kilka minut (tak, by wędlina się nie spaliła;)). Dodać wyciśnięty czosnek.

  3. Odcedzić makaron, dodać do makaronu składniki z patelni i pesto (ilość według uznania). Wymieszać całość. Skosztować, ponownie dodać pesto, bo jest genialne. Wymieszać. Et voila!
    Uśmiechnąć się, że znowu wyszło szybko i smacznie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń