Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z pieczonymi warzywami"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Składniki
Warzywa umyć. Marchew pokroić w cienkie ukośne plasterki, paprykę w kawałki, bakłażana w kostkę, cebulę i pomidory w ósemki, czosnek przecisnąć przez praskę. Naczynie żaroodporne z szerokim dnem wysmarować oliwą, ułożyć warstwę warzyw (bez pomidorów), skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Piec pod przykryciem ok. 35 minut w temp. 200oC. W połowie pieczenia warzywa obrócić, dodać pomidory i czosnek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, zmieszać z warzywami. Posypać tartym parmezanem i przybrać natką pietruszki.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium