Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 162
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 842
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19990
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 162
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 842
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19990
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Przelej go zimną wodą i zostaw na sitku, by dokładnie ociekł. Sałatę umyj i osusz. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój na małą kosteczkę. Przełóż na sitko, by osączyć je z nadmiaru soku. Szynkę i mozzarellę potnij na kostkę podobnej wielkości.
sosu utrzyj (jeśli jest za gęsty, domieszaj łyżeczkę zimnej wody). Wrzuć orzechy. Odstaw na 20 minut.
Sałatę porwij na małe kawałki. Delikatnie wymieszaj z warzywami, makaronem, mozzarellą i szynką. Wstaw do lodówki na 15 minut. Skrop przygotowanym sosem, delikatnie przemieszaj i posyp startym serem.Źródło: Naj