Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
Składniki
Makaron ugotuj al dente. Przelej go zimną wodą i zostaw na sitku, by dokładnie ociekł. Sałatę umyj i osusz. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój na małą kosteczkę. Przełóż na sitko, by osączyć je z nadmiaru soku. Szynkę i mozzarellę potnij na kostkę podobnej wielkości.
sosu utrzyj (jeśli jest za gęsty, domieszaj łyżeczkę zimnej wody). Wrzuć orzechy. Odstaw na 20 minut.
Sałatę porwij na małe kawałki. Delikatnie wymieszaj z warzywami, makaronem, mozzarellą i szynką. Wstaw do lodówki na 15 minut. Skrop przygotowanym sosem, delikatnie przemieszaj i posyp startym serem.Źródło: Naj