Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8308
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Marchewki obierz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Tak samo pokrój cukinię. Makaron wrzuć na wrzątek, ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż marchewkę i cukinię. Duś 5 minut. Pomidory pokrój, dodaj do podduszonych warzyw. Duś razem jeszcze 5 minut. Przypraw.
Makaron wyjmij, osącz, wymieszaj z warzywami. Danie przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Źródło: Tina