Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Oczyść kalafior, rozdziel na różyczki i przez minutę gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, schłodź w zimnej wodzie i odsącz.
Pozostałe warzywa oczyść, papryczkę pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Razem z kalafiorem włóż do słoików. Do każdego dodaj gałązkę koperku. zalewy zagotuj w 1,5 litra wody. Gorącą zalej warzywa. Zakręć słoiki. Pasteryzuj 20 minut w 85 st. C.Źródło: Tele Tydzień