Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane ogórki z warzywami

Marynowane ogórki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"

Składniki

  • mały kalafior
  • 25 dag ogórków
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 zielona papryczka chili
  • 12 cebulek dymek
  • 4 gałązki koperku. Zalewa: 2 łyżeczki ziarenek pieprzu
  • 1 łyżeczka ziarenek ziela angielskiego
  • 4 łyżeczki nasion gorczycy
  • 4 liście laurowe
  • łyżka soli
  • 350 ml octu
  • 25 dag cukru
  • 1
  • 5 litra wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowane ogórki z warzywami

Przygotowanie

  1. Oczyść kalafior, rozdziel na różyczki i przez minutę gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, schłodź w zimnej wodzie i odsącz.

  2. Pozostałe warzywa oczyść, papryczkę pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Razem z kalafiorem włóż do słoików. Do każdego dodaj gałązkę koperku. zalewy zagotuj w 1,5 litra wody. Gorącą zalej warzywa. Zakręć słoiki. Pasteryzuj 20 minut w 85 st. C.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń