Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marynowane piersi z grilla"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 350 kcal, cena 5,30 zł.
Ser zetrzyj na tarce lub bardzo drobno posiekaj. Umyj i osusz rozmaryn. Piersi kurczaka oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Wykrój cztery płaty. Suszone pomidory wyjmij z zalewy, posiekaj.
Kawałki mięsa natrzyj solą oraz pieprzem. Ułóż w misce. Obłóż suszonymi pomidorami. Skrop odrobiną zalewy z pomidorów oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Przykryj folią spożywczą. Odłóż do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie mięso kilkakrotnie obróć.
Piersi wyjmij z marynaty, ułóż na czterech kawałkach folii aluminiowej, posyp wędzonym serem, zawiń. Pakieciki ułóż na ruszcie i opiekaj, przewracając, 20 minut.
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzach. Umyte pomidorki przekrój na połówki, posyp sałatę. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop oliwą. Podawaj do grillowanego mięsa.
Plastry wędzonego sera to doskonały dodatek do tradycyjnych kotletów schabowych. Mięso usmażone w panierce z mąki, jajka i bułki tartej przykryj plasterkami wędzonego sera i zapiecz w piekarniku.Źródło: Świat kobiety