Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marynowane piersi z grilla"
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 291
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1031
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 291
Składniki
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 350 kcal, cena 5,30 zł.
Ser zetrzyj na tarce lub bardzo drobno posiekaj. Umyj i osusz rozmaryn. Piersi kurczaka oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Wykrój cztery płaty. Suszone pomidory wyjmij z zalewy, posiekaj.
Kawałki mięsa natrzyj solą oraz pieprzem. Ułóż w misce. Obłóż suszonymi pomidorami. Skrop odrobiną zalewy z pomidorów oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Przykryj folią spożywczą. Odłóż do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie mięso kilkakrotnie obróć.
Piersi wyjmij z marynaty, ułóż na czterech kawałkach folii aluminiowej, posyp wędzonym serem, zawiń. Pakieciki ułóż na ruszcie i opiekaj, przewracając, 20 minut.
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzach. Umyte pomidorki przekrój na połówki, posyp sałatę. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop oliwą. Podawaj do grillowanego mięsa.
Plastry wędzonego sera to doskonały dodatek do tradycyjnych kotletów schabowych. Mięso usmażone w panierce z mąki, jajka i bułki tartej przykryj plasterkami wędzonego sera i zapiecz w piekarniku.Źródło: Świat kobiety