Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 24

Wypróbowany przepis na "Marynowane podgrzybki"

Składniki

  • kilogram podgrzybków
  • po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 2-3 łyżki cukru
  • kawałek czerwonej papryki
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 150 ml octu 10%
  • 50 ml octu balsamicznego
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, umyj, odetnij trzony, a kapelusze dokładnie opłucz. Wrzuć je na osolony wrzątek, gotuj 10 minut. Wylej na sito, osącz i wystudź. Napełnij nimi słoiczki.

  2. Zagotuj 400 ml wody z przyprawami, paskami papryki oraz krążkami cebuli. Dolej ocet, po czym ponownie doprowadź do wrzenia.

  3. Gorącą marynatą zalej grzyby, dołóż także przypra wy i warzywa.

  4. Słoiki zakręć i zapasteryzuj.

  5. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: średni.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń