Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowane podgrzybki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 155
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 155
Składniki
Grzyby oczyść, umyj, odetnij trzony, a kapelusze dokładnie opłucz. Wrzuć je na osolony wrzątek, gotuj 10 minut. Wylej na sito, osącz i wystudź. Napełnij nimi słoiczki.
Zagotuj 400 ml wody z przyprawami, paskami papryki oraz krążkami cebuli. Dolej ocet, po czym ponownie doprowadź do wrzenia.
Gorącą marynatą zalej grzyby, dołóż także przypra wy i warzywa.
Słoiki zakręć i zapasteryzuj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax