Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowane podgrzybki"
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 31
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 578
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 31
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 578
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Składniki
Grzyby oczyść, umyj, odetnij trzony, a kapelusze dokładnie opłucz. Wrzuć je na osolony wrzątek, gotuj 10 minut. Wylej na sito, osącz i wystudź. Napełnij nimi słoiczki.
Zagotuj 400 ml wody z przyprawami, paskami papryki oraz krążkami cebuli. Dolej ocet, po czym ponownie doprowadź do wrzenia.
Gorącą marynatą zalej grzyby, dołóż także przypra wy i warzywa.
Słoiki zakręć i zapasteryzuj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax