Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany ser w pikantnym oleju"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2653
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 141
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2653
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 141
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Z krążków serowych zdjąć osłonki (żółty ser w kawałku pokroić na 12 kostek). Szalotki obrać. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Rozmaryn i papryczki chili opłukać, osuszyć.
Kawałki sera razem z szalotkami, czosnkiem i papryczkami chili włożyć do słoika. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i gałązkę rozmarynu porwaną na kawałki. Zalać olejem tak, by przykrywał wszystkie . Słoik szczelnie zakręcić. Włożyć do lodówki.
Po około dwóch dniach ser jest już gotowy. W ciemnym i chłodnym miejscu można go przechowywać do tygodnia.Źródło: Życie na gorąco