Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany ser w pikantnym oleju"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15921
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15921
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 15 minut
Z krążków serowych zdjąć osłonki (żółty ser w kawałku pokroić na 12 kostek). Szalotki obrać. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Rozmaryn i papryczki chili opłukać, osuszyć.
Kawałki sera razem z szalotkami, czosnkiem i papryczkami chili włożyć do słoika. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i gałązkę rozmarynu porwaną na kawałki. Zalać olejem tak, by przykrywał wszystkie . Słoik szczelnie zakręcić. Włożyć do lodówki.
Po około dwóch dniach ser jest już gotowy. W ciemnym i chłodnym miejscu można go przechowywać do tygodnia.Źródło: Życie na gorąco