Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony z kurkami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Składniki
Polędwiczkę umyj i osusz. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Musztardę utrzyj z sosem sojowym, mieszanką posmaruj mięso, posyp je rozmarynem i obłóż plasterkami czosnku.
Zawiń ściśle w folię aluminiową i odłóż na godzinę. Następnie przełóż mięso do brytfanki. Piecz 40 minut w 170°C, nie odwijając folii.
Kurki oczyść, szalotki obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, wrzuć grzyby i szalotki. Duś, mieszając, aż sos odparuje. Wlej śmietanę, oprósz solą i pieprzem. Duś ok. 10 minut.
Mięso wyjmij z piekarnika, zdejmij folię, indyka pokrój w plastry. Włóż do sosu, mocno podgrzej.Źródło: Naj