Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony z kurkami"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 278
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18561
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 278
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18561
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Składniki
Polędwiczkę umyj i osusz. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Musztardę utrzyj z sosem sojowym, mieszanką posmaruj mięso, posyp je rozmarynem i obłóż plasterkami czosnku.
Zawiń ściśle w folię aluminiową i odłóż na godzinę. Następnie przełóż mięso do brytfanki. Piecz 40 minut w 170°C, nie odwijając folii.
Kurki oczyść, szalotki obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, wrzuć grzyby i szalotki. Duś, mieszając, aż sos odparuje. Wlej śmietanę, oprósz solą i pieprzem. Duś ok. 10 minut.
Mięso wyjmij z piekarnika, zdejmij folię, indyka pokrój w plastry. Włóż do sosu, mocno podgrzej.Źródło: Naj