Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone faszerowane kukurydzą"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Udziec cielęcy umyj i zmiel w maszynce do mięsa.
Miękkie masło rozetrzyj z odrobiną soli, pieprzu oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj osączoną kukurydzę z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Z mięsa ulep płaskie kotlety. Nałóż po porcji farszu, dołóż więcej mielonego i zlep tak, by mieszanka kukurydzy znalazła się w środku kotletów. Zanurz je w roztrzepanym, posolonym jajku, a następnie w bułce tartej.
Usmaż kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Danie serwuj z ziemniakami i surówką np. z kapusty.Źródło: Kurier TV