Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone faszerowane kukurydzą"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22723
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15090
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4826
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45262
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 702
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22723
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15090
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4826
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45262
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 702
Składniki
Udziec cielęcy umyj i zmiel w maszynce do mięsa.
Miękkie masło rozetrzyj z odrobiną soli, pieprzu oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj osączoną kukurydzę z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Z mięsa ulep płaskie kotlety. Nałóż po porcji farszu, dołóż więcej mielonego i zlep tak, by mieszanka kukurydzy znalazła się w środku kotletów. Zanurz je w roztrzepanym, posolonym jajku, a następnie w bułce tartej.
Usmaż kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Danie serwuj z ziemniakami i surówką np. z kapusty.Źródło: Kurier TV