Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone faszerowane kukurydzą"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 281
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4867
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 281
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4867
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Składniki
Udziec cielęcy umyj i zmiel w maszynce do mięsa.
Miękkie masło rozetrzyj z odrobiną soli, pieprzu oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj osączoną kukurydzę z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Z mięsa ulep płaskie kotlety. Nałóż po porcji farszu, dołóż więcej mielonego i zlep tak, by mieszanka kukurydzy znalazła się w środku kotletów. Zanurz je w roztrzepanym, posolonym jajku, a następnie w bułce tartej.
Usmaż kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Danie serwuj z ziemniakami i surówką np. z kapusty.Źródło: Kurier TV