Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone faszerowane kukurydzą"
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 318
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1219
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 318
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 1219
Składniki
Udziec cielęcy umyj i zmiel w maszynce do mięsa.
Miękkie masło rozetrzyj z odrobiną soli, pieprzu oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj osączoną kukurydzę z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Z mięsa ulep płaskie kotlety. Nałóż po porcji farszu, dołóż więcej mielonego i zlep tak, by mieszanka kukurydzy znalazła się w środku kotletów. Zanurz je w roztrzepanym, posolonym jajku, a następnie w bułce tartej.
Usmaż kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Danie serwuj z ziemniakami i surówką np. z kapusty.Źródło: Kurier TV