Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w zapiekance"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21649
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 166
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21649
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 166
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
na klopsiki wymieszaj, formuj kulki, smaż na oleju. Papryki i cebulę pokrój drobno. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę, smaż 10 minut, dodaj koncentrat i ketchup. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli, wymieszaj.
Przygotuj placuszki. Rozpuść masło, ostudź. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko, masło i przyprawy, zmiksuj. Patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, małą łyżeczką nakładaj placuszki. Smaż na złoty kolor.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy, układaj kotlety, na nich placuszki. Całość polej sosem przygotowanym ze śmietany, jajka, sera i gałki muszkatołowej. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień