Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w zapiekance"
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1143
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 141
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1143
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 141
Składniki
na klopsiki wymieszaj, formuj kulki, smaż na oleju. Papryki i cebulę pokrój drobno. Ząbki czosnku przekrój wzdłuż. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj czosnek i paprykę, smaż 10 minut, dodaj koncentrat i ketchup. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli, wymieszaj.
Przygotuj placuszki. Rozpuść masło, ostudź. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, jajko, masło i przyprawy, zmiksuj. Patelnię posmaruj niewielką ilością oleju, małą łyżeczką nakładaj placuszki. Smaż na złoty kolor.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy, układaj kotlety, na nich placuszki. Całość polej sosem przygotowanym ze śmietany, jajka, sera i gałki muszkatołowej. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień