Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsne kąski z farszem"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 127
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Wieprzowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę o boku ok 4 cm. Kilka kawałków suszonych pomidorków osącz, pokrój na mniejsze kawałki.
W każdej kostce mięsa wąskim ostrym nożem zrób otwór, wetknij kawałek pomidora. Mięso ułóż na talerzu.
Cebulę obierz, pokrój na plasterki. Marchewkę oczyść, pokrój w krążki. Razem z cebulą posyp mięso.
Oprósz oregano, bazylią, majerankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą od suszonych pomidorków i octem winnym, dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Patelnię rozgrzej (nie natłuszczaj), włóż mięso z warzywami. Podsmaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Wlej bulion jarzynowy, dodaj dwa pokrojone kawałki suszonych pomidorów, duś na wolnym ogniu do miękkości.
Pod koniec duszenia wlej śmietanę kremówkę, wymieszaj, przypraw. Podawaj z kluskami śląskimi i sałatką.
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie