Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4435

Dodano:

Odsłon: 20

Sprawdzony przepis na "Mięso mielone w cieście francuskim"

Składniki

  • (4 porcje) 12 dag ciasta francuskiego
  • kromka czerstwego chleba
  • 4 dag pistacji
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 8 dag szynki gotowanej
  • 50 dag mięsa mielonego
  • jajko
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyż. koniaku
  • 10 dag śmietany
  • 50 dag pieczarek
  • 3 gałązki tymianku
  • łyż. masła
  • szkl. bulionu
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięso mielone w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Rozmrożone ciasto podziel na cztery części. Chleb namocz w zimnej wodzie. Posiekaj pistacje. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.

  2. Mięso wymieszaj z odciśniętym chlebem, jajkiem, połową posiekanej cebuli, czosnkiem, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem.

  3. Na każdym płacie ciasta ułóż mięso. Zwiń i ponacinaj z góry. Ułóż na blaszce, posmaruj żółtkiem i piecz 40 min w temp. 220 st.

  4. Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, dodaj cebulę i tymianek. Podlej grzyby bulionem, dodaj śmietanę i dopraw do smaku. Podawaj pieczeń z sosem.

  5. Czas przygotowania: 90 minut 630 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń