Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięso mielone w cieście francuskim"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
Składniki
Rozmrożone ciasto podziel na cztery części. Chleb namocz w zimnej wodzie. Posiekaj pistacje. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Mięso wymieszaj z odciśniętym chlebem, jajkiem, połową posiekanej cebuli, czosnkiem, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem.
Na każdym płacie ciasta ułóż mięso. Zwiń i ponacinaj z góry. Ułóż na blaszce, posmaruj żółtkiem i piecz 40 min w temp. 220 st.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, dodaj cebulę i tymianek. Podlej grzyby bulionem, dodaj śmietanę i dopraw do smaku. Podawaj pieczeń z sosem.
Czas przygotowania: 90 minut 630 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień