Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięso mielone w cieście francuskim"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Składniki
Rozmrożone ciasto podziel na cztery części. Chleb namocz w zimnej wodzie. Posiekaj pistacje. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Mięso wymieszaj z odciśniętym chlebem, jajkiem, połową posiekanej cebuli, czosnkiem, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem.
Na każdym płacie ciasta ułóż mięso. Zwiń i ponacinaj z góry. Ułóż na blaszce, posmaruj żółtkiem i piecz 40 min w temp. 220 st.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, dodaj cebulę i tymianek. Podlej grzyby bulionem, dodaj śmietanę i dopraw do smaku. Podawaj pieczeń z sosem.
Czas przygotowania: 90 minut 630 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień