Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięso mielone w cieście francuskim"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Rozmrożone ciasto podziel na cztery części. Chleb namocz w zimnej wodzie. Posiekaj pistacje. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Mięso wymieszaj z odciśniętym chlebem, jajkiem, połową posiekanej cebuli, czosnkiem, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem.
Na każdym płacie ciasta ułóż mięso. Zwiń i ponacinaj z góry. Ułóż na blaszce, posmaruj żółtkiem i piecz 40 min w temp. 220 st.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, dodaj cebulę i tymianek. Podlej grzyby bulionem, dodaj śmietanę i dopraw do smaku. Podawaj pieczeń z sosem.
Czas przygotowania: 90 minut 630 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień