Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj z sosem brokułowym

Mintaj z sosem brokułowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Mintaj z sosem brokułowym"

Składniki

  • 50 dag mrożonych filetów z mintaja
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1/2 brokuła
  • 1 cytryna
  • 1 szklanka śmietanki 30-36 proc
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby rozmrozić, odsączyć, zemleć w maszynce do mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić, formować pulpeciki, obtoczyć je w mące, gotować w osolonym wrzątku na wolnym ogniu ok. 10 min.

  2. Ugotowane pulpety odcedzić. Do wywaru dodać podzielonego na różyczki brokuła, ugotować do miękkości, doprawić, zmiksować na gładko, zabielić śmietaną.

  3. Do zielonego sosu dodać sok z połowy cytryny, ­wymieszać, dodać pulpety, ­gotować ok. 10 minut. ­Podawać udekorowane ­plasterkami cytryny.

  4. Do pulpetów rybnych możesz użyć dowolnego mięsa wyfiletowanej białej ryby, np. dorsza, morszczuka lub pstrąga.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń