Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj z sosem brokułowym"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Ryby rozmrozić, odsączyć, zemleć w maszynce do mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić, formować pulpeciki, obtoczyć je w mące, gotować w osolonym wrzątku na wolnym ogniu ok. 10 min.
Ugotowane pulpety odcedzić. Do wywaru dodać podzielonego na różyczki brokuła, ugotować do miękkości, doprawić, zmiksować na gładko, zabielić śmietaną.
Do zielonego sosu dodać sok z połowy cytryny, wymieszać, dodać pulpety, gotować ok. 10 minut. Podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Do pulpetów rybnych możesz użyć dowolnego mięsa wyfiletowanej białej ryby, np. dorsza, morszczuka lub pstrąga.Źródło: Twoje Imperium