Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj z sosem brokułowym"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Składniki
Ryby rozmrozić, odsączyć, zemleć w maszynce do mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić, formować pulpeciki, obtoczyć je w mące, gotować w osolonym wrzątku na wolnym ogniu ok. 10 min.
Ugotowane pulpety odcedzić. Do wywaru dodać podzielonego na różyczki brokuła, ugotować do miękkości, doprawić, zmiksować na gładko, zabielić śmietaną.
Do zielonego sosu dodać sok z połowy cytryny, wymieszać, dodać pulpety, gotować ok. 10 minut. Podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Do pulpetów rybnych możesz użyć dowolnego mięsa wyfiletowanej białej ryby, np. dorsza, morszczuka lub pstrąga.Źródło: Twoje Imperium