Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowa papryka"
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3174
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3174
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Składniki
Strąki papryki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki (wraz z nasadami ogonków), ostrożnie wydrąż gniazda nasienne.
Listki szpinaku przebierz, opłucz na sicie, pozostaw do całkowitego osączenia. Serek kanapkowy przełóż do miski, rozetrzyj. Dodaj pokrojony na kawałki ser typu brie (lub inny z bia łą pleśnią) oraz pokruszony ser z niebieską pleśnią (np. rokpol). Wszystkie starannie wymieszaj.
Do masy serowej wsyp osączone liście szpinaku baby, połącz. Masę dopraw, wedle uznania, solą oraz pieprzem. Napełnij nią wydrążone strąki papryki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Faszerowane masą serowo-szpinakową papryki skrop olejem oraz płynnym miodem. Orzechy posiekaj, posyp nimi danie. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Zapiekaj danie 18- -20 minut, aż masa serowa się rozpuści, a strąki papryki lekko przyrumienią. Podawaj na stół jako gorącą lub zimną przystawkę. Do faszerowanych papryk najlepiej pasuje jasne pieczywo. Ale jeśli chcesz, możesz je podać z ryżem.Źródło: Świat kobiety