Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowa papryka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Strąki papryki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki (wraz z nasadami ogonków), ostrożnie wydrąż gniazda nasienne.
Listki szpinaku przebierz, opłucz na sicie, pozostaw do całkowitego osączenia. Serek kanapkowy przełóż do miski, rozetrzyj. Dodaj pokrojony na kawałki ser typu brie (lub inny z bia łą pleśnią) oraz pokruszony ser z niebieską pleśnią (np. rokpol). Wszystkie starannie wymieszaj.
Do masy serowej wsyp osączone liście szpinaku baby, połącz. Masę dopraw, wedle uznania, solą oraz pieprzem. Napełnij nią wydrążone strąki papryki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Faszerowane masą serowo-szpinakową papryki skrop olejem oraz płynnym miodem. Orzechy posiekaj, posyp nimi danie. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Zapiekaj danie 18- -20 minut, aż masa serowa się rozpuści, a strąki papryki lekko przyrumienią. Podawaj na stół jako gorącą lub zimną przystawkę. Do faszerowanych papryk najlepiej pasuje jasne pieczywo. Ale jeśli chcesz, możesz je podać z ryżem.Źródło: Świat kobiety