Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowa pierś kurczaka na sałacie"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1404
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1339
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 251
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1404
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1339
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 251
Składniki
Mięso kurczaka umyj starannie, osusz, rozdziel na pojedyncze piersi, pozostaw je w całości. Utrzyj pół szklanki oleju z 2-3 łyżkami płynnego miodu oraz 1-2 łyżkami musztardy. Dodaj po szczypcie soli i pieprzu, wymieszaj. Natrzyj pierś.
Przygotowane mięso zawiń w kawałki folii aluminiowej. Ułóż na grillu. Piecz, obracając, około 25 minut. Po tym czasie wyjmij mięso z folii. Dopiekaj jeszcze około 10 minut, aż się zrumieni. Zdejmij z rusztu, pokrój w grube plastry.
Opłucz i osusz listki sałaty, porozrywaj je na kawałki. Pomidory opłucz, osusz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój na ćwiartki. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Obrane marchewki zblanszuj, ostudź, pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj. Resztę oleju utrzyj z łyżką octu oraz solą i pieprzem do smaku. Skrop sałatkę, rozłóż na talerze. Na każdej porcji umieść pokrojoną pierś.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 4,50 zł.
Elektryczny grill z opiekaczem to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie mają ogródków. Chrupiące i aromatyczne potrawy z rusztu pieką się na nim bez tłuszczu (wytapia- jący się tłuszcz ścieka do specjalnej rynienki).Źródło: Świat kobiety