Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak gotowała moja babcia, moja mama a teraz ja. Prawdziwy smak młodej kapusty w towarzystwie aromatycznego kopru :D Zapraszam :D
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 308
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6706
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241566
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 422
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 308
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6706
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241566
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2439
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 422
Składniki
Kapustę umyłam i poszatkowałam.
Sparzyłam chwilkę w gotującej się wodzie.
Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na odrobinie stopionej słoninki.
Sparzoną kapustę przełożyłam do garnka z podsmażoną kiełbaską i podlałam odrobiną wody. Dodałam liść i ziele angielskie. Odrobinę posoliłam.
Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy ok. 1 łyżki. Zrobiłam zasmażkę ze stopionej słoninki i mąki. Gotującą się kapustę zdjęłam z ognia i dodałam zasmażkę.
Przyprawiłam solą, pieprzem i na koniec dodałam dużą garść kopru.
Smacznego!