Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak gotowała moja babcia, moja mama a teraz ja. Prawdziwy smak młodej kapusty w towarzystwie aromatycznego kopru :D Zapraszam :D
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 18
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 18
Składniki
Kapustę umyłam i poszatkowałam.
Sparzyłam chwilkę w gotującej się wodzie.
Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na odrobinie stopionej słoninki.
Sparzoną kapustę przełożyłam do garnka z podsmażoną kiełbaską i podlałam odrobiną wody. Dodałam liść i ziele angielskie. Odrobinę posoliłam.
Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy ok. 1 łyżki. Zrobiłam zasmażkę ze stopionej słoninki i mąki. Gotującą się kapustę zdjęłam z ognia i dodałam zasmażkę.
Przyprawiłam solą, pieprzem i na koniec dodałam dużą garść kopru.
Smacznego!