Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młode ziemniaki z medalionami w boczku"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22362
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43353
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22362
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43353
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, zeskrob skórkę, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Schab opłucz, osusz, pokrój na 12 kawałków. Każdy lekko rozbij, nadając mu owalny kształt. Medaliony posyp solą oraz pieprzem. Szybko obsmaż na oleju.
Kapustę oczyść, opłucz, grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj kapustę. Podlej bulionem, duś razem kilka minut. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kapusty tuż przed końcem gotowania. Żółty ser grubo zetrzyj, wymieszaj ze śmietaną. Mozzarellę pokrój na 12 plasterków.
Rozłóż je na kawałkach mięsa i owiń boczkiem. Na spodzie formy ułóż kapustę, odcedzone ziemniaki i medaliony w boczku. Zalej sosem serowo-śmietanowym. Piecz 45 minut w temp. 200 st. Posyp odłożonym tymiankiem.
ok. 1 godziny i 20 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina