Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młode ziemniaki z medalionami w boczku"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, zeskrob skórkę, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Schab opłucz, osusz, pokrój na 12 kawałków. Każdy lekko rozbij, nadając mu owalny kształt. Medaliony posyp solą oraz pieprzem. Szybko obsmaż na oleju.
Kapustę oczyść, opłucz, grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj kapustę. Podlej bulionem, duś razem kilka minut. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kapusty tuż przed końcem gotowania. Żółty ser grubo zetrzyj, wymieszaj ze śmietaną. Mozzarellę pokrój na 12 plasterków.
Rozłóż je na kawałkach mięsa i owiń boczkiem. Na spodzie formy ułóż kapustę, odcedzone ziemniaki i medaliony w boczku. Zalej sosem serowo-śmietanowym. Piecz 45 minut w temp. 200 st. Posyp odłożonym tymiankiem.
ok. 1 godziny i 20 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina