Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Moussaka - przepis siostry Anastazji"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Cukinię umyć, nie obierać ze skóry, pokroić w plastry, posolić, odstawić, aby odeszła woda. Oprószyć mąką, podsmażyć do zrumienienia.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć. Dodać oprószone solą i pieprzem mięso, podsmażyć.
W naczyniu ułożyć kolejno: cukinię, mięso, pomidory, cukinię. Wymieszać mleko z jogurtem i żółtkami, zalać zapiekankę. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „173 specjały siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień