Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Moussaka - przepis siostry Anastazji"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Składniki
Cukinię umyć, nie obierać ze skóry, pokroić w plastry, posolić, odstawić, aby odeszła woda. Oprószyć mąką, podsmażyć do zrumienienia.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć. Dodać oprószone solą i pieprzem mięso, podsmażyć.
W naczyniu ułożyć kolejno: cukinię, mięso, pomidory, cukinię. Wymieszać mleko z jogurtem i żółtkami, zalać zapiekankę. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „173 specjały siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień