Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus (terrina) z łososiem"
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Rozdrobnij blenderem na gładki mus. 4 filiżanki lub małe miseczki wyłóż przezroczystą folią spożywczą i ułóż w nich plastry łososia, jeden obok drugiego, tak aby wystawały poza brzeg naczyń.
Do miski włóż serek homogenizowany oraz śmietanę, ubij mikserem na puszystą masę. Podziel ją na 3 części. Do 1/3 masy dodaj 1 łyżeczkę chrzanu, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wlej 1/3 żelatyny, wymieszaj, by nie było grudek. Masę wlej do na czyń wyłożonych plastrami łososia. Wstaw do lodówki.
Do drugiej części masy dodaj mus pietruszkowy oraz 1/3 żelatyny, dokładnie wymieszaj. Wlej do naczyń i wstaw do lodówki. Do pozo- stałej masy dodaj chrzan, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj by nie było grudek.
Przelej na zastygłą masę pietruszkową, przykryj wystającymi plastrami łososia. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem wyjmij terrinę z naczyń i przełóż na półmisek.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 160 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Smaczny, dzięki jogurtowi lekki tort, delikatnie cytrynowy, nie przesłodzony
Odsłon: 857
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na delikatne racuszki twarogowe, z odrobiną mąki, bez...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 58
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Odsłon: 216
Smaczny, dzięki jogurtowi lekki tort, delikatnie cytrynowy, nie przesłodzony
Odsłon: 857
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na delikatne racuszki twarogowe, z odrobiną mąki, bez...
Odsłon: 1006
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 58
Smaczne, orzeźwiające ciasto, które polecam na nadchodzący sezon truskawkowy ;)
Odsłon: 216
Składniki
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Rozdrobnij blenderem na gładki mus. 4 filiżanki lub małe miseczki wyłóż przezroczystą folią spożywczą i ułóż w nich plastry łososia, jeden obok drugiego, tak aby wystawały poza brzeg naczyń.
Do miski włóż serek homogenizowany oraz śmietanę, ubij mikserem na puszystą masę. Podziel ją na 3 części. Do 1/3 masy dodaj 1 łyżeczkę chrzanu, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wlej 1/3 żelatyny, wymieszaj, by nie było grudek. Masę wlej do na czyń wyłożonych plastrami łososia. Wstaw do lodówki.
Do drugiej części masy dodaj mus pietruszkowy oraz 1/3 żelatyny, dokładnie wymieszaj. Wlej do naczyń i wstaw do lodówki. Do pozo- stałej masy dodaj chrzan, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wlej pozostałą żelatynę, wymieszaj by nie było grudek.
Przelej na zastygłą masę pietruszkową, przykryj wystającymi plastrami łososia. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem wyjmij terrinę z naczyń i przełóż na półmisek.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 160 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 58
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 170