Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Składniki
Bakłażany umyj, odkrój końcówki, potnij wzdłuż na plastry. Posyp solą i odstaw, by puściły sok. Ziemniaki obierz, wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź.
Bakłażany opłucz, osusz, włóż na rozgrzaną suchą patelnię, podsmaż na rumiano. Cebulę obierz, posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy. Wrzuć mięso, cebulę i koncentrat. Dopraw, smaż 10 minut.
W rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę, krótko zasmaż. Mieszając, wlej mleko. Gdy sos zgęstnieje, zdejmij z ognia, domieszaj jajka i ser. Ziemniaki i pomidory pokrój w plastry. Formę wysmaruj resztą oliwy. Ułóż warstwami: bakłażany i połowę ziemniaków, mięso, resztę ziemniaków, plastry pomidorów. Polej sosem. Zapiekaj 30 minut w 170°C.Źródło: Naj